info@danielasecinschii.md

Recomandare de cărți


Oamenii care citesc minim 2 ore pe zi sunt mai bine plătiți, iar cei care nu citesc deloc, sunt cei prost plătiți, spune un studiu. Deci, o regulă importantă din finanțele personale este să nu te oprești niciodată să investești în cunoștințe și să citești cât de puțin în fiecare zi!

Dacă nu știi ce ai putea citi din această categorie, iată o listă de cărți, pe care aș putea să ți le recomand:


1. Drumul către libertatea financiară - Bodo Scafer, autorul acestei cărți a fost nominalizat ca fiind coach-ul financiar numărul 1 al Europei. Este o combinație între o carte de psihologie și educație financiară, foarte bine structurată și ușor de înțeles.


2. Secretele minții de milionar Harv T. Eker - autorul cărții pleacă de la premisa că „nu lucrurile pe care le știm ne împiedică să avem succes, ci lucrurile despre care avem o părere incorecta reprezintă cel mai mare obstacol”. Interesant este că se pune accent mai mult pe ce trebuie să dezvățăm și mai puțin pe ce trebuie să învățăm.


3. Banii nu gândesc de Hanno Beck - este cartea perfectă pentru cine are nevoie să fie mai precaut și lucid cu propriul buzunar. Prin povestioarele amuzante, reușește să se facă înțeles de fiecare cititor.


4. „De la idee la bani” de Napoleon Hill - conform cărții sunt 13 principii de bază pentru a avea succes, nu este neapărat să fiți de acord cu toate, dar cu siguranță cu multe dintre ele veți rezona.


5. The total money makeover de Dave Ramsey - o lectură în engleză pentru cei ce o cunosc, chair dacă necesită mai mult efort citirea și înțelegerea ei, fiind într-o limbă străină, cu siguranță îl merită. Este o carte practică, cu un plan concret pentru a te descurca complet de obiceiurile greșite pe care le ai legate de bani.


6. „De neclintit” de Tony Robbins - o carte despre libertatea financiară, despre investiții inteligente, despre experiențele autorului cu oameni bogați, despre psihologia banilor și motivație. O carte fără cusur aș zice eu, care merită recitită.


În încheiere, știai că doar 10% dintre moldoveni citesc zilnic? Tu te numeri printre ei?

Daniela Secinschii

Autor

Sunt multe instrumente care te pot ajuta să ajungi de la scop la rezultat și să îți schimbi viața, iar educația financiară este primul pas către conștientizarea responsabilității față de propriul destin.

D.S.